Press "Enter" to skip to content

Til (ingen verdens) nytte

Til (ingen verdens) nytte

Svendborg Teater 22, 23 og 24 November  kl. 19:30

Virkeligheden er nogle gange ikke så munter at være i, men i al sin absurde genkendelighed kan den godt virke komisk. Man kan bare ikke altid selv se komikken, når livets landevej tager nogle skarpe sving.

Sådan er det også for Berit, der har rundet de 60 og i mange år har været en engageret medarbejder hos DSB. Hun har været igennem en del omstruktureringer iværksat af en velmenende HR-chef, der ikke tvivler på, at Berit vil være lige så god til at sælge pølser, som hun var til at sælge billetter. Men Berit er ikke så omstillingsparat længere. Til gengæld er hun en ordentlig og behagelig kvinde, som tager sig godt af sin overbo, pensionisten Svend, der ikke kunne drømme om at indrømme, at han ikke kan klare det hele selv. Slet ikke over for sin søn, karrieremanden Lars, der pligtskyldigt besøger Svend selvom han er ved at knække halsen på for meget arbejde. Hos Berit møder Lars lidt af den anerkendelse, det åbenbart er så svært for faderen at give ham.

Til (ingen verdens) nytte er et drama om en basal, menneskelig drivkraft; behovet for at være til nytte i samfundet og over for sine medmennesker. Men hvad skal man stille op med sin nyttetrang, når almindelig medmenneskelighed er i lav kurs, og man risikerer at få skudt bagtanker i skoene, hvis man bare gerne vil hjælpe?

De fleste af os vil kunne nikke genkendende til personerne og deres relationer i Til (ingen verdens) nytte, som er en aktuel forestilling skrevet af den Reumertvindende dramatiker Thomas Markmann til et hold af stærke skuespillere.

Dramatiker: Thomas Markmann
Instruktør: Madeleine Rønn Juul
Scenograf: Manfred Blaimauer
Medvirkende:

 • Dygtige danske skuespillere på scenen: Finn Nielsen, Jacob Lohmann, Lisbeth Wulff og Pia Rosenbaum
  • Finn Nielsen: Kendt fra bl.a. Folketeatrets Gummi T. og Slut samt en række film og tv-serier
  • Pia Rosenbaum: Kendt fra bl.a. Folketeatrets Lillys Danmarkshistorie
  • Jacob Lohmann: Kendt fra Folketeatrets Et juleeventyr, Jeppe på Bjerget, En sælgers død, Verdens lykkeligste folk og Hvem støver af? samt TV2-serien Norskov og filmen Underverden
  • Nye på Folketeatret ǀ turne: Lisbeth Wullf, som bl.a. er kendt fra tv-serierne Borgen, Anna Pihl, I hegnet og Mens vi presser citronen

Til (ingen verdens) nytte

 • Urpremiere på ny dansk dramatik af Reumertvinderen Thomas Markmann
 • Dansk dramatik om den tid vi lever i og de mennesker, vi alle kender
 • Dramatik om at være (eller ikke at være) omstillingsparat og føle sig til nytte
 • En forestilling, der sætter fokus på vigtigheden af at være noget for andre mennesker
 • Et nutidigt billede af Danmark sat på scenen
 • En forestilling, der sætter fokus på, at menneskets selvværd og identitet er tæt knyttet til vedkommendes arbejde. Og hvad gør man så, hvis man mister sit arbejde? Hvem er man så?
 • Et billede af vores arbejdsmarked, der på mange måder ikke er indrettet til mennesker

 

Copy Protected by 's .