Press "Enter" to skip to content

Afenginn

Svendborg Teater
8. marts 2020
15:00
Køb billet
Fra 170 kr + gebyr
 Kørestolspladser sælges via Kulturhus Svendborg Borgerforeningen på +45 62 22 23 21
 Arrangør: Kulturhus Svendborg
www.afenginn.dk

Afenginn

Tag med på en følelsesmæssig musikalsk rejse udenfor tid og sted når det prisvindende orkester Afenginn gæster Svendborg. Med deres syvende album “Klingra” har Afenginn endnu en gang formået at få anmelderne helt op på seks stjerner og albummet er blevet udråbt til et mesterværk!

Afenginn har, siden de i 2002 på kom frem som et frækt og uregerligt barn, udviklet sig til et af de mest fremtrædende, unikke og kompromisløse bands på den danske scene og har modtaget et hav af priser og udmærkelser. De turnerer over det meste af kloden med deres originale og grænseløse musik der ignorerer barriererne mellem klassisk og rytmisk musik og formår at skabe musik der kombinerer enkle melodiske motiver med komplekse, matematiske strukturer til at skabe et emotionelt musikalsk rum der bringer lytteren i fokus. Afenginns komponist Kim Rafael Nyberg uddyber:

“Ved brug af vidtrækkende symfoniske former, repetitive og minimalistiske lag af sammenhængende strukturer og en melodisk og følelsesmæssig tilgang til musikken, vil jeg skabe jeg et rum hvor der er plads til at føle og et afbræk fra mental fragmentering.”

Orkestret leverer en koncert hvor de langsomt opbyggede musikalske buer tager publikum med på en hypnotisk rejse i albummet “Klingra”s musikalske univers, der fortsætter deres passionerede og kompromisløse søgen efter musikkens dybeste kræfter. Teksterne er færøske og præcis som musikken, er de komponeret ved brug af cykliske strukturer i varieret længde og størrelse. De parallelle strukturer krydses og smelter sammen i bobler af dissonanser og en opløftende harmoni.

Minimalistiske mønstre, der skaber en cyklisk fremdrift og en følelse af skrøbelighed under de smukke melodier opvejes af store postrock bølger som både er forførende og befriende. Disse symfoniske strukturer og det minutiøse arbejde med dynamik og momentum giver et musikalsk flow, der konstant overrasker og viser den kæmpe kreative energi bandet magter at håndtere og som har resulteret i stående ovationer over hele verden. Oplevelsen er berusende følelsesmæssig, melankolsk og alligevel opløftende, med et strejf af lys ude i horisonten.

Afenginn har modtaget 8 Danish Music Awards, Carl Prisen, Dansk Musiker Forbunds Live Pris, Kunstrådets Ung Elite satsning og en lang række andre hedersbevisninger. Orkestret har optrådt på festivaler, koncertsale og klubber over hele Europa, USA, Australien, m.fl.

Pressen siger om Afenginn

★★★★★★ “Et helstøbt nordatlantisk mesterværk” (GAFFA om Klingra, 2019) ★★★★★★ “Et symfonisk mesterværk” (GAFFA om OPUS, 2016)

★★★★★★ ”Afenginn har i en årrække befundet sig på et svimlende højt niveau, når det gælder komposition, udtryk og originalitet. Det var en mageløs oplevelse at være i selskab med Afenginn i går.” (GAFFA om Afenginn live)

★★★★★✩ “En fantastisk musikalsk drømmerejse” BT (DK) “Simply fantastic!” Sound and Image (DE)

Line-up
Dánjal á Neystabø: piano, vokaler, keys
Kim Rafael Nyberg: Wurlitzer, Moog, vokaler, mandolin
 Niels Skovmand: violin
Maggie Björklund: pedal steel guitar, cello, viola
Ulrik Brohuus: trommer, percussion
Romans Komar: lyddesign, live elektronik

 

Copy Protected by 's .